Cum sa ne ingrijim tenul pe timpul rece

Afara este viscol, am mers azi numai cu vantul in fata si desi m-am acoperit cat am putut tot am avut ochii expusi la vant si zapada. Apoi am intrat la cald si am simtit cu incep sa ma dezghet si o senzatie ciudata mi-a cuprins fata. Atunci m-am decis sa scriu acest articol. In principiu nu ar trebui sa ne schimbam foarte mult rutina de ingrijire, cat sa acordam mai multa atentie anumitor faze din aceasta rutina.

Seara, incepem cu demachiere, tonifere, aplicarea cremei pentru ochi, aplicarea serumului si, in final, aplicarea cremei pentru fata. Aici am ceva de adaugat: crema pentru ochi poate fi aplicata intr-un strat mai generos si putem efectua ceva mai multe miscari circulare pentru a stimula circulatia si a favoriza intrarea cremei in piele. Puteti chiar in loc de crema sa folositi un balsam pentru ochi, dar in niciun caz serum. V-as recomanda “Special” Eye Contour Balm de la Clarins sau All about eyes rich de la Clinique, mie mi-au placut tare mult amandoua.

all about eyes rich Clinique Balsam pentru ochi ClarinsPentru ten, daca de obicei foloseati doar crema, sau doar serum, v-as recomanda, cat e timpul rece, sa le folositi pe amandoua. Este foarte important sa lasati cateva minute intre aplicarea serumului si aplicarea cremei, pentru ca primul sa aiba timp sa intre in piele. Totusi, daca nu vreti sa folositi doua produse, atunci folositi o crema regeneranta si antiage mai puternica.

Am aflat ca exista si masti pentru ochi. Vreau neaparat sa incerc si eu ceva, am vazut la Clarins. ๐Ÿ™‚

Rutina de dimineata este asemanatoare doar ca de data asta puteti folosi o crema mai usoara pentru ochi sau chiar un serum, iar crema pentru fata poate fi ceva mai light ca sa permita si machiajul. Ar fi bine ca pe vremea asta (rece) sa folositi si fond de ten si pudra. Astfel, tenul este mai protejat de vant si ninsoare.

Atat despre ingrijirea tenului. Voi reveni si cu un post cu bunatati pentru corp. Pana atunci nu uitati sa beti apa si sa mancati fructe si legume, chiar daca este iarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.