Beneficiile uleiului din germeni de grau

Despre uleiul din germeni de grau am auzit prima oara la o prietena care mergea frecvent la masaj anticelulitic. Si am zis sa caut sa vad si eu ce face acest ulei. L-am cumparat si l-am incercat. Inainte sa incep sa insir beneficiile acestui ulei vreau sa iti spun parerea mea: este foarte gras, se absoarbe greu in piele insa este foarte bun pentru masaj si incorporat in creme sau lotiuni anticelulitice este foarte eficient. Eu mi-am preparat o lotiune cu ulei de germeni de grau, ulei de avocado, unt de shea, ulei esential de mandarina si vitamina E. Foarte eficient si hranitor pentru piele. Si imi place pentru ca atunci cand iti prepari singura lotiunile stii sigur ce ingrediente folosesti si poti sa alegi singura cantitatea pe care o prepari plus ca poti sa adaugi ingrediente dupa bunul plac si sa schimbi reteta la fiecare preparare astfel incat sa ai de fiecare data o alta lotiune.

imageUleiul de germeni de grau este un antioxidant puternic si este recunoscut pentru proprietatile de tonifiere a pielii. Ajuta la formarea de noi celule. Hraneste si protejeaza pielea. Este recomandat in mod special pentru pielea uscata si lipsita de elasticitate. Este foarte bun in prevenirea si ameliorarea vergeturilor. Este o sursa buna de antioxidanti si fitosteroli. In plus, calmeaza pielea, iritatiile, arsurile usoare si ajuta la prevenirea imbatranirii pielii. In plus, amelioreaza mancarimile si reduce inflamatiile.

Atunci cand vrei sa cumperi ulei de germeni de grau cauta sa fie nerafinat chimic. Acesta are o culoare deosebita, o aroma puternica si contine grasimi si vitamine liposolubile, acizi grasi polinesaturati in proportie de 72%.

Dintre proprietatile uleiului de germeni de grau vrea sa le enumar pe cele mai importante: antioxidant puternic, elasticizant, refermizant, restructurant al tesutului conjuctiv, protector si reparator, reduce mancarimile si roseata, regenereaza pielea afectata de mediu / deteriorata, anti-inflamator, hifratant, nutritiv, antirid, antiage, emolient, favorizeaza formarea celulelor pielii.

Poti sa utilizezi uleiul de germeni de grau in cosmetica, masaj si diverse tratamente ale parului si pielii pentru revigorarea pielii imbatranite, reducerea ridurilor, eliminarea celulelor moarte, vindecarea iritatiilor pielii (provocate de soare, epilat), elasticizarea pielii, calmarea arsurilor solare, tonifierea bustului, redarea si stralucirea parului degradat. In plus, se pare ca este cel mai eficient in tratamentul curativ al vergeturilor si preventia acestora.

Cum puteti sa il folositi?

Il poti aplica ca atare pe piele sau poti sa il incorporezi in diverse creme si lotiuni, alaturi de alte ingrediente. De exemplu, creme pentru piele uscata, creme de noapte pentru ten matur, tern, masca pentru ten uscat, lotiuni pentru preventia vergeturilor. Pentru parul uscat, vopsit, despicat la varfuri: aplica cateva picaturi de ulei in palma, freaca palmele ca sa incalzesti produsul si aplica efectiv pe par prin masaj usor. Lasa cinci minute si spala cu sampon.

Il puteti folosi si in alimentatie … contribuie la reglarea colesterolului, regleaza tensiunea arteriala, intareste sistemul imunitar, calmeaza iritatiile gastrice, regleaza echilibrul hormonal feminin.

Compozitie: acizi grasi polinesaturati (linoleic, oleic si palmitic), vitaminele A, B,E, F.

Fiind un ulei natural, fara nici un fel de conservanti, se degradeaza usor la contactul cu aerul, de aceea este recomandat sa se pastreze dupa deschiderea flaconului in frigider, ferit de aer si lumina.

Despre uleiurile naturale am de spus, in general, numai de bine. Sper sa va prezint in fiecare saptamana cate un ulei benefic pentru sanatate si frumusete.

One thought on “Beneficiile uleiului din germeni de grau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.