Tom si Jerry fac parte din familia noastra

imageNu stiu voi cat de ocupate sunteti dar eu am perioade la birou cand aproape ca sunt coplesita, e-mailurile curg iar rapoartele si prezentarile trebuie terminate. Se intampla sa ma organizez astfel incat sa nu stau foarte mult peste program dar aceasta vajaiala continua ma termina si ajung acasa pur si simplu stoarsa de orice energie astfel ca imi doresc sa stau intinsa pe canapea cu ochii in tavan fara sa gandesc nimic. Si va dati seama ca nu este in regula pentru ca si acasa am sarcini si responsabilitati, un copil pe care trebuie sa il pregatesc pentru viata, sa il cresc frumos si sa ii acord toata atentia pe care o merita, plus un sot care cere la fel de multa atentie. Ok, am tot ajutorul din partea lor insa epuizarea psihica si fizica este la mine si eu trebuie sa ma descurc cu ea. Acest lucru incerc sa il rezolv prin petrecerea unui timp de calitate impreuna cu sotul si fiul meu, pictam, desenam, decupam si ne jucam. Insa sunt seri in care suntem amandoi epuizati si atunci am gasit cea mai buna varianta: desenele animate. Dar ce desene si unde?imageDupa ce am incercat mai multe variante de desene animate si ne-am dat seama ca multe dintre ele il agita pe cel mic am decis sa trecem pe desenele animate clasice, desene care ne plac atat noua, parintilor, cat si copiilor. Ce ziceti de Tom si Jerry sau Pantera Roz? Dar de Scooby-Doo, Looney Tunes: „Micii poznasi”, Garfield Show sau Animaniacii?

Toate aceste seriale de desene animate sunt difuzate pe un singur post TV de desene animate: Boomerang TV. Cand am descoperit prima oara acest post TV m-am bucurat tare mult pentru ca am avut ocazia sa redescopar desenele copilariei mele si pentru ca fiul meu avea sansa sa descopere si el aceleasi desene animate, pline de umor. In plus am descoperit seriale de desene animate de care doar auzisem pana sa il am pe Alexandru si de care habar nu aveam daca se difuzeaza si la noi si unde. Si aici ma refer la Garfield si Pantera Roz. Pana la 20 si ceva de ani nu vazusem niciun episod.

Ei bine, Tom si Jerry este serialul la care ne uitam toti trei cu placere. Seara, dupa baia copilului, este ora perfecta la care Tom si Jerry este difuzat si toti trei luam o pauza si privim cu placere aceste desene animate. Noi, parintii ne amintim cu placere de momentele de cand eram copii iar copilul nostru simte ca petrece o seara placuta alaturi de mami si tati. Daca sunt dupa una din acele zile imposibile la birou atunci cu atat mai mult vizionarea de desene animate ma ajuta sa ma relaxez, lucru demonstrat de altfel si de diferiti cercetatori britanici. 🙂 Si recunosc ca dupa ce adoarme copilul mai fur unul, doua episoade din Garfield sau Animaniacii.

4 thoughts on “Tom si Jerry fac parte din familia noastra

  1. Vai, dar ne regasim perfect integrati in articolul tau, noi, familia mea!!! :)) Cand vine ora de privit la desene animate o intreb pe Catalina mea ce vrea sa vada. Nici una, nici doua, ea-mi spune `Tom si Jerry`; e favoritul ei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *