Dolce & Gabanna Show – MFW

Am vrut sa scriu acest post la inceputul saptamanii trecute insa m-am impiedicat de altele…asa patesc, daca nu scriu despre un subiect atunci cand este fierbinte nu se mai merita sa scriu la x zile dupa ce s-a consumat. Despre prezentarea Dolce & Gabanna de la Milan s-a scris destul de mult insa merita sa spun si eu cateva cuvinte. In primul rand m-a fascinat de-a dreptul. Broderiile, culorile, modelele si bebelusii lor. Toate s-au potrivit acolo dupa cum veti vedea in pozele de mai jos (daca nu le-ati vazut deja).

Ce vreau sa mentionez este doar un lucru asupra caruia nu am vazut sa se atraga atentia foarte mult. Desi prezentarea a fost tare reusita si emotionanta si mi-a placut foarte mult nu pot sa nu observ cliseele pe care moda si industria de fashion si beauty le impune inclusiv asupra tinerelor mame.

Vreau sa spun ca peste tot, in reviste si in online gasim sfaturi despre cum sa ajungi la forma corpului dinainte de a fi insarcinata. Peste tot dam cu ochii peste celebritati cu burtica, inainte si dupa si vedem cat de bine arata la o luna sau doua dupa ce au nascut. Eu cred ca este o imagine deformata si periculoasa mai ales ca principala preocupare dupa ce dai viata unui copil ar trebui sa fie grija fata de acesta si apoi grija fata de sanatatea mamei, nu cred ca 5 sau 6 kilograme in plus dupa nastere sunt o tragedie. Pana la urma totul tine de conformatia si structura fiecareia dintre noi. Dar este periculos sa luam ca reper tocmai aceste modele pentru ca fiecare dintre noi este unica si are propriul metabolism si structura.

Este foarte bine sa celebram feminitatea si maternitatea insa o tanara mamica este frumoasa indiferent de kilogramele in plus pe care le arata. Ceea ce se intampla cu modelele de maternitate care sunt promovate in media este exact acelasi lucru care s-a intamplat si cu promovarea modelelor extrem de slabe si a trupurilor ‘resapate’ in Photoshop. Haideti sa ne uitam pe strada la tinerele mamici si sa le punem pe ele pe un podium pentru ca toate trebuie sarbatorite pentru viata pe care au daruit-o.

image image image image image image image image image image image image image image image image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.