Fericirea depinde de noi

Viata, Libertate, Dragoste, Iubire, Sinceritate, Prietenie, Fericire, Daruire, Mila, Compatimire, Traire. Le-am scris pe toate cu litera mare pentru ca toate sunt importante si toate duc spre prima si ultima mentiune. Ce inseamna sa traiesti? De fapt, ce inseamna fiecare dintre cuvintele de mai sus? Oare le mai simti sau le-ai inlocuit cu tradarea, ura, lacomia, invidia si indiferenta? Cand ai vibrat ultima oara la o poveste adevarata si trista si cand te-ai bucurat ultima oara cu adevarat pentru cineva fericit? Si mai important cand ai avut ultima oara curajul sa iti asumi o libertate pentru care stiai ca ai putea plati scump?

vulturCand o sa avem, de fapt, cu totii curajul sa strigam atunci cand NU este bine, sa strigam ca vrem un viitor sigur si bun si cel mai important, sa avem curajul sa ne construim singuri acest viitor. Deschide ochii si urechile, vezi si asculta, citeste si cerceteaza, nu te increde in nimeni, si mai ales, nu te increde in televiziuni, nu te uita la stiri, mai bine citeste-le si alege esentialul. De ce te intereseaza cine cu ce sau cine cu cine si de ce sa nu te intereseze mai bine de tine. Uita-te in tine si gaseste iubirea, iesi pe strada si studiaza oamenii, vezi iubirea din ochii lor tristi si intreaba-te unde s-a dus fericirea?

A plecat pentru ca aici nu a avut loc, aici noi suntem canibali de fericire, ne mancam intre noi, ne vanam noi pe noi insine si ne distrugem ca fiinta. Du-te pe camp si scoate fiara din tine, urla, tipa, rupe-ti hainele, elibereaza-te de tot ce este rau si intoarce-te tu la tine, alunga nalucile din tine si lasa-le sa se duca. Invata sa fii om! Invata sa ii iubesti pe ceilalti asa cum te iubesti pe tine si daca nu, invata intai sa te iubesti pe tine.

Ai grija de urmasii tai pentru ca sunt urmasii nostri, ai tuturor. Invata-i ce este politetea, arata-le ce inseamna o familie, o MAMA si un TATA. Invata-i ce este iubirea si daruirea.

Sa invatam sa cautam mai intai in sufletul nostru si apoi sa ii privim pe ceilalti cu ochii cu care ne privim pe noi insine. Fiti buni si asumati-va sa fiti LIBERI, chiar daca veti suporta consecintele, strigati atunci cand va doare ceva sau cand se intampla lucruri impotriva firii pentru ca daca nu o sa strigam noi atunci vor striga altii si spiritul nostru va fi infrant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.