Ziua Internationala a Iei

Despre portul popular si in mod special despre ie. Acest strai simplu si in acelasi timp incarcat de simboluri, straiul nostru, al romanilor. Nu o sa devin sentimentala si nici nu o sa fac aici o istoriei a portului popular romanesc. Astazi este ziua internationala a iei si vreau sa va prezint mai jos cateva modele de ii absolut superbe care nu au cum sa flateze orice fel de silueta.

Indiferent ca vrei sa porti o ie simpla sau foarte bogata in culori vei atrage cu siguranta toate privirile si admiratia celor care stiu sa aprecieze ceea ce vad. Poti sa porti ia cu o fusta cu talie inalta, cu o fusta midi sau maxi si chiar cu pantaloni. Nu iti trebuie alte accesorii, ia fiind de fel inflorata si vesela. Iar asta spune multe despre noi ca popor, portul nostru este vesel, toate iile au ca motiv florile ceea ce ma duce cu gandul la o legatura speciala cu natura, nu-i asa?

This slideshow requires JavaScript.

Incercati macar astazi sa purtati o ie si sa fiti mandre de ceea ce sunteti, de originea voastra. Si puteti sa cautati istoria si semnificatia iilor. Pana la urma inclusiv regina Elisabeta si regina Maria purtau ie indiferent de ocazie.

Ia reprezinta frumusete, demnitate si puritate. O ie veche de 100 de ani are prinsa in ea intelepciunea si munca tuturor generatiilor dinaintea noastra iar o zi pe an este putin pentru a o sarbatori.

Am cautat putin pe internet si am aflat ca inclusiv Ambasada Republicii Franceze in Romania s-a alaturat acestui eveniment si il sustine facand referire la pictorul Henri Matisse si faimoasa pictura „La blouise roumaine”. „Romanii sarabatoresc pe 24 iunie, pentru prima data, Ziua internationala a iei, ocazie cu care va invitam sa imbracati costumul traditional si sa intrati alaturi de romani intr-o hora a iei in jurul Pamantului”.

Am sa va mai spun doar ca bunicile noastre, cele care mai avem bunici, vor fi foarte mandre sa ne vada purtand ie, eu ii voi face o vizita astazi bunicii si voi purta ia pe care o am de la mama ei, strabunica mea. Voi reveni si cu poze.

ea3d2d7edde6a4713fb82d8c47bc20141 17f8fdf338f1d3235698866666254b5d32650610 descărcare-2 ie-traditionala-romaneasca-maneca-lunga-motivul-inflorata_2566_1_1425305473 rochie-vintage-motivul-oltenia---unica_2722_1_1427478373 bg_iiana-etnic-nou1 laura_01 draga_01 116761 DSC_4661
Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: iiana.ro

One thought on “Ziua Internationala a Iei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.