Produse pentru curatarea fetei

IMG_6024Cel mai important pas in ritualul de ingrijire a fetei este curatarea. Si cand spun curatare ma refer la o curatare temeinica, cel putin in fiecare seara. Aceasta implica ochii,  buzele si fata, mai ales in cazul in care purtati machiaj.

In general, pentru buze puteti sa folositi acelasi produs pe care il folositi si pentru ochi. Nu recomand apa micelara pentru demachierea ochilor deoarece poate fi foarte puternica, mai ales cea de la Avene.

Am adunat, fara sa imi dau seama, o multime de produse pentru curatare si de aceea am ales sa vi le prezint pe cele pe care le folosesc in mod uzual si sunt foarte multumita de ele.

IMG_6030

Gerovital H3 Clasic – lapte demachiant – il folosesc in mod special pentru demachierea ochilor. Pe fata ilaplic foarte rar,doar cand am purtat un machiaj mai sofisticat si este nevoie de o curatare mai puternica.
IMG_6027Apa micelara Nivea – o apa micelara blanda si potrivita pentru toate tipurile de ten. O folosesc atat pentru demachierea/curatarea ochilor cat si a fetei atunci cand nu port machiaj pe timpul zilei sau machiajul a fost foarte usor.

  IMG_6032

Apa de imortele si apa de albastrele elemental – o varianta la lotiunea tonica. Aplic una dintre ele dupa ce aplic lotiunea exfoliantacu AHA de la Paula’s Choice.

IMG_5653

Nivea – scrub zilnic – este un gel care contine particuleexfoliante. Este pentru uz zilnic si este foarte potrivit pentru tenul mixt sau gras. Curata delicat fata si ajuta in procesulde exfoliere.Il folosesc alternativ cu gelul decuratare de la Bioderma.

IMG_6028

Gel de curatare Sebium – Bioderma – este un gel de curatare foarte eficient, lasa o piele curata dar putin cam uscata, desi eu am tenul mixt. Imi place cum se simte fata curatainsa simt nevoia sa aplic imediat o crema hidratanta. Mi se pare potrivit atunci cand port machiaj toata ziua si seara simt nevoia de o curatare eficienta.

IMG_5384

Exfoliant zilnic 2% BHA Paula’s Choice – este un produs exceptional. Il aplic dimineata si/ sau seara dupa cum simt nevoia. Il aplic imediat dupa curatarea fetei si dupa aceea continui cu serul si crema de fata. Este obligatoriu atunci cand folosim produse cu BHA sau AHA sa aplicam si o crema cu SPF. Defapt,protectia solara este principalul factor care ne protejeaza de imbtranirea prematura si aparitia ridurilor. Si mai bine sa prevenim, nu? Probabil ca voi face si un review amanuntit la acest exfoliant.

Cam acestea sunt produsele de curatare afetei pe care le-am folosit in ultima perioada. Sunt destul de incantata de ele iar produsele pe care le voi recumpara cu siguranta sunt gelul de curatare de la Bioderma si exfoliantul de la Paula’s Choice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.