Cadouri de 8 Martie de la Nivea si Raffaello + promotii de marketing nereusite

IMG_6542De 8 Martie sarbatorim Femeia si Mama. De 8 Martie primim cadouri dar tot noi de ocupam si de cadourile pentru celelalte persoane din jurul nostru. Poate vreti sa daruiti ceva si doamnei profesoaredeliba engleza pentru ca va este simpatica sau doamnei de la cursurile de dans. Si ce faci cand in afara de asta mai ai si drumuripe la medic sau diverse institutii publice? Te inarmezi cu rabdare, faci bugetul si calculezi bine ce trebuie pentru fiecare. Si sa nu uiti de flori. Nu foarte pretentioase as zice, fostul meu medic de familie mi-a spus sa nu ii mai duc flori ca florile nu se mananca. No comment,se intampla acum vreo 16 ani, pe cand eram inca in liceu si voiam si eu o scutire amarata.  Azi vreau sa va arat ce am am cumparat eu de 8 Martie si ce am primit si sa comentez cu voi ce dude face Raffaello prin hipermarket-uri.

IMG_6536Am ales pachetele Nivea Q10 plus anti-rid. Un pachet contine crema de zi anti-rid Q10 plus si apa micelara pentru toate tipurile de ten. 

In plus, in hiperarket-ul Auchan era o promotie. Trebuia sa cumperi de minim 25 de lei produse Nivea si puteaicastiga garantat o geanta Samsonite, o oglinda foarte fancy Nivea sau o crema de dus Nivea. Cum la micul dejun am mancat ghinion am castigat doar produse Nivea.

Promoterii Nivea m-au derutat putin. In magazin mi-au spus ca am dreptul la 12 lozuri pentru ca am cumparat din gama Q10 plus iar la stand mi-au spus ca am dreptul doar la 5 lozuri. Pe bune? Misto comunicare…dupa ce am castigat cinci creme de dus cu geanta de la Samsonite…ma abtin pentru ca eram deja nervoasa de la patania cu Raffaello, cu cinci miunute inainte.

IMG_6539Normal ca pe langa creme adaugam si o cutie de bomboane Raffaello plus extra laalte persoane. Dar ce faci cand dai de o promoterita care te imbie cu premii? Mai ales ca ai o gramada de sanse avand in vedere cantitatile industriale cumparate? Te bucuri si te duci sa extragi lozuri (necastigatoare). Oricum au fost atat de bine realizate ca razuiai si numai promoterita aceea aveaochi de vultur sa vada ca scrie necastigator. Eu a trebuit sa o cred pe cuvant. Hai sa zicem ca premiul era o rama foto de la Ikea, deci nu a fost mare pierdere. Dar…din punct de vedere marketing aceasta promovare a fost facuta pe genunchi. Imi si imaginez cum a pornit “proiectul”. Probabil ca o fatuca de la marketing s-a trezitsi a zis:

-Saptamana viitoare este 8 Martie. Nu facem si noi ceva dragut in hipermarket-uri?

Raspunsul a fost probabil ca nu au buget, ca nu au timp, ca nu au planificat dar sa se apuce sa faca ceva. Obiecte promotionale nu mai aveau timpsa faca ca, mnoah, alea dureaza. Asa ca au dat fuga repede la Ikea, au arvunit niscaiva rame foto si gata. Apoi au dat comanda la cel mai ieftin furnizor de lozuri razuibile si gata. De fapt mecanismul e putin mai complex,ca au introdus si posibilitatea de a castiga o sedinta foto profi…ma gandesc ca daca si pe aia o organizeaza cum isi organizeaza promotiile atunci este riscant…cine stie cum cad toate alea (lumini,ventilatoare) pe tine la sedinta foto…mai bine lipsa.

Din pacate experienta mea cu cumparaturile de 8 Martie a fost destul de enervanta. Dupa ce am fost abordatade promoteritele care m-au vazut cu cosul plin de Nivea si Raffaello si dupa ce am fost ademenita  cu premii de tot felul am ajuns acasa cu 5 creme de dus. Este adevarat ca miros demential si deja stiu catre cine vor pleca o parte din ele.

Totusi, campania de promovare Raffaello a lasat de dorit. La Nivea a fost doar ghinionul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.